03.10.2018

Tilaa kirjavinkkari

Vinkkaripankista voivat sellaiset kirjastot, joissa ei ole omaa kirjavinkkaria, pyytää kirjavinkkaria paikan päälle tai etänä vinkkaamaan. Katso listasta, missä ja miten vinkkari voi kiertää, ja ota suoraan yhteyttä vinkkariin, ja hänen esihenkilöönsä. Vinkkarit tarjoavat palvelua muille kirjastoille oman kirjastonsa työtilanteen niin salliessa. Otathan yhteyttä hyvissä ajoin! Vinkkaripankkia selaamaan pääset tästä.

Palvelun hinnaksi on sovittu 30€/tunti (+ alv 24%), jonka vastaanottava kirjasto maksaa lähettävälle kirjastolle. Ostopalvelun sopimisessa kirjastojen välillä voi hyödyntää sopimuspohjaa (alla).

sopimus-vinkkarin-ostopalvelusta-2021

Vinkkaripalvelussa ajatuksena on, että vinkkari vetää toiselle kirjastolle sellaisen paketin, jonka on jo ”omille” luokille valmistanut. Tämän yhteistyön piiriin eivät kuulu sellaiset tilanteet, joissa haluat pyytää kirjavinkkarilta jotain uutta kokonaisuutta, jonka valmistelemiseen kuluu aikaa. Silloin kirjavinkkarille kuuluu korvaus. Kirjavinkkariyhdistys suosittelee, että korvaus on Lukukeskuksen kirjailijavierailujen mukainen.