12

Loka

Webinaari lukutaidon tukemisesta

ti 12.10.2021·

klo 12:30

-15:30

Turun AKE järjestää yhteistyössä Turun kaupunginkirjaston erityispalveluiden tiimin kanssa iltapäivän mittaisen webinaarin aikuisten lukutaidon tukemisesta. Webinaari pidetään 12.10. klo 12:30 – 15:30. Suoran Teams-lähetyksen sijaan voit katsoa webinaarin myös tallenteelta. Tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan koulutuksen jälkeen.

Koulutuksen tallenne: https://youtu.be/ZrAHIwzsxnA

Selkokirjatehtävä 1.

Selkokirjat nuorten aikuisten ja aikuisten lukutaidon tukena

Jokaisesta kirjastosta löytyy selkoromaaneja, selkonovelleja, selkorunoja sekä selkotietokirjoja. Olet ehkä lukenut niistä muutaman, tai ne ovat voineet jäädä sinulle vieraiksi. Miten saisit selkokirjoista enemmän irti? Miten voisit hyödyntää selkokirjoja työpajoissa, joissa on lukemaan tottumattomia nuoria aikuisia ja aikuisia? Tässä selkokirjakoulutuksessa tutustutaan selkokirjallisuuteen. Lisäksi saat vinkkejä ja käytännön oppia siitä, miten selkokirjaa voi käyttää sanataiteen tavoin työpajoissa ja samalla lukutaidon kehittämisessä. Koulutus on suunnattu nuorten aikuisten ja aikuisten kirjastopalveluiden parissa työskentelevälle. Kouluttajana toimii selkokielen asiantuntija, sanataideohjaaja ja selkokirjailija Sanna-Leena Knuuttila.

Lukemattomat aikuiset ja lukemisen valo – Lukulux antaa kirjastolle välineitä lukemattomien kohtaamiseen.

Lukulux-käsikirja avaa lukemattomuuteen liittyviä ilmiöitä ja antaa selkeitä ja helppokäyttöisiä työkaluja erilaisten vähän lukevien ryhmien kohtaamiseen. Käsikirjaa ja sen sisältöä esittelee informaatikko Tarja Rajala.

____________________________________________________________________________

Lisätiedot: AKE-kirjasto@turku.fi

Tervetuloa!