26

Syys

Kirjamessupäivystäjien perehdytys

ma 26.9.2022·

klo 12:30

-14:30 ·

Teams ja Turun pääkirjaston Studio

Ilmoittaudu viimeistään 21.9.2022

Turun Kirjamessut järjestetään taas 30.9.–2.10.2022. Varsinais-Suomen ja Satakunnan kirjastot sekä Kirjastot.fi osallistuvat tälläkin kertaa messuille yhteisellä osastolla. Kaikkien Varsinais-Suomen ja Satakunnan kirjastojen työntekijät ovat tervetulleita päivystämään osastolle. Ilmoittaudu mukaan viimeistään ke 21.9.!

Messuosastolla päivystäminen on kivaa: Työ on pääasiassa mukavaa jutustelua messuvieraiden kanssa. Asiakkaat ovat yleensä varsin hyväntuulisia ja monet kehuvat kirjaston palveluita. Sovit messupäivystäjäksi, kunhan olet asiakaspalveluhenkinen ja ystävällinen. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Yksi päivystysvuoro kestää kolmisen tuntia. Vaivanpalkaksi päivystäjät saavat lounaslipun sekä ylimääräisen messulipun vaikkapa kaverille lahjoitettavaksi (itselleen päivystäjät eivät tarvitse lippua, koska pääsevät liikkumaan messuilla näytteilleasettajakortilla kaikkina kolmena päivänä).

Ilmoittautuminen päivystäjäksi on helppoa: sovi asiasta oman esihenkilösi kanssa ja merkitse sinulle sopiva päivystysvuoro suoraan päivystäjien kalenteriin viimeistään ke 21.9. Merkitse kalenteriin haluamasi vuoron kohdalle nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi messujen aikana ja kirjastosi nimi. Jokaisessa vuorossa on kaksi päivystäjää. Lisäksi jokaiseen vuoroon tarvitaan vähintään yksi varapäivystäjä.

Järjestämme messupäivystäjille perehdytyksen kaikista käytännön asioista maanantaina 26.9. klo 12.30–14.30. Perehdytykseen voi osallistua joko etänä Teamsissä tai livenä Turun pääkirjaston Studiossa (Studioon tulevilla tarjolla kahvia ja pullaa!). Perehdytys tallennetaan, joten voit katsoa sen myös myöhemmin. Perehdytykseen osallistuminen ei ole pakollista mutta kuitenkin suotavaa. Tiukan asian lisäksi perehdytyksessä päästään kuulemaan osastollamme mukana olevan kuvittaja Anni Nykäsen työstä. Osallistuitpa päivystykseen sitten etänä, livenä tai tallenteen katsomalla, ilmoittauduthan mukaan tästä linkistä: päivystäjien perehdytykseen ilmoittautuminen.

Päivystäjän muistilista:

  • Sovi osallistumisestasi oman esihenkilösi kanssa. Sopikaa myös mahdollisista ylityö/viikonlopputyökorvauksista. Kirjastot vastaavat oman henkilökuntansa matka- ja palkkakuluista.
  • Merkitse sinulle sopiva päivystysaika suoraan päivystäjien kalenteriin viimeistään ke 21.9. Päivystysvuorot on jaettu siten, että paikalla ollaan noin varttia ennen messujen avaamista ja sulkemisen jälkeen on vielä aikaa koneiden ja muiden tavaroiden pois pakkaamiseen. Sunnuntaina messut loppuvat klo 17.00 ja sen jälkeen viimeisen vuoron päivystäjät auttavat tavaroiden pakkaamisessa kuljetusta varten.
  • Ilmoittaudu mukaan ma 26.9. klo 12.30–14.30 pidettävään messupäivystäjien perehdytykseen tästä linkistä: päivystäjien perehdytykseen ilmoittautuminen.
  • Messupäivystäjät saavat vaivanpalkaksi lounaslipun sekä yhden ylimääräisen messulipun. Päivystäjät itse eivät tarvitse messulippua, vaan pääsevät sisään näytteilleasettajakortilla.

Toivottavasti osastollemme löytyy päivystäjiä erikokoisista kirjastoista eri puolilta Lounais-Suomea! Olisi kiva, jos just sinä tulisit tänä vuonna mukaan!

AKE-ihmiset kertovat mieluusti lisää, jos mieleesi tulee kysyttävää. Kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen AKE-kirjasto@turku.fi.