3

Digikiertue Turussa

pe 29.3.2019·

klo 9:00

-15:15

Digikiertue 1:n ja 2:n materiaalit on koottu kirjastojen verkko-oppimisympäristö Liboppiin. Luo sinne tunnukset, jos et ole jo Libopin käyttäjä. Materiaalit ovat löydettävissä Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen kursseista. Tarvitset kurssille kurssiavaimen, jonka saat Fanny Neittaanmäeltä tai Tero Nummilalta, etunimi.sukunimi@turku.fi.

 

Digikiertue@2019 käynnistyy!

Turussa perjantaina 29.3. aloitetaan AKE-toiminnan puitteissa järjestettävä Lounais-Suomen digikiertue. Kevään aikana järjestetään alueellisia digipäiviä kirjastojen henkilökunnalle. Muiden paikkakuntien kiertuepäivät ja ohjelmat julkistetaan sitä mukaa, kun tapahtumia lyödään lukkoon. Tällä hetkellä muita sovittuja kiertuepaikkakuntia ovat Laitila 4.4., Pori 21.5. ja Rauma 22.5.  Kiertueen tarkoituksena on kehittää sellaisia digitaitoja, joita kannattaa opetella testaamalla ja itse tekemällä. Pyrimme tämän kiertueen aikana tavoittamaan niitä henkilökunnan jäseniä, jotka kokevat tarvitsevansa oppia perustaidoissa. Voit ilmoittautua itsellesi lähimmälle kiertuepaikkakunnalle. Tapahtumat eivät ole pelkästään kyseisen kirjaston väelle, vaan myös naapurikuntien kirjastohenkilökunnalle.

Turun tapahtumassa päivän aikana osallistujat kiertävät neljä toimintapistettä:

Piste 1, Tiedostoformaatit – kuvasta lopputuotteeksi (mm. kuvat koneelle, skannaus, tallennus eri tiedostomuodoissa, yksinkertainen kuvanmuokkaus)

Piste 2, Pilvipalvelut ja etäkokoukset

Piste 3, Kirjastojen e-aineistojen työpaja

Piste 4, Mobiililaitteet ja kannettavat – tietoturva ja laitteen turva (käyttöjärjestelmät ja asetukset, mobiililaitteiden Top10, helppokäyttötoiminnot)

Opastajina toimivat: Tero Nummila ja Anu Ojaranta, sekä digitutorit Mikko Liimatainen, Timo Tuovinen sekä Roosa Sivosuo.

Ilmoittautumisen jälkeen osallistujat jaetaan neljään ryhmään ja osallistujille ilmoitetaan ensimmäisen pisteen numero ennen tapahtumaa. Pisteiden sijainnit näet ohjelmasta. Osallistujia kehotetaan ottamaan mukaan myös omia mobiililaitteita. Osallistujat saavat yhden kahvilipukkeen ja kahvin voi nauttia itselle sopivana hetkenä Sirius-kahvilassa.

Digikiertueen Turun ohjelma

Ilmoittautuminen
(40 ensimmäistä mahtuu mukaan)

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: Anu Ojaranta, @turku.fi / 0406341924