09.06.2021

Saariston aikamatka -paketit

Turun museokeskus on toteuttanut kaksikielisen materiaalipaketin Saariston aikamatka – Skärgårdens tidsresa. Kaksi laatikkoa on saatu myös Lounais-Suomen kirjastojen käyttöön. Paketti on samantyyppinen kuin aiemmin julkaistu Menneisyyden taikalaatikko, ja se sisältää kuvakortteja sekä pieniä museoesineitä 3D-tulosteina. Laatikot sopivat hyvin erilaisten ryhmien käyttöön, ja tarkoituksena on luoda mukavia keskusteluja, herättää muistoja sekä mahdollistaa museohetki myös museon seinien ulkopuolella. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat kaikki, joilla on haasteita päästä paikan päälle museoon.

Molempien laatikoiden aineisto on saatavilla myös digitaalisessa muodossa OmaKirjaston kautta. Laatikoiden koko kuva- ja tekstiaineisto löytyy pdf-tiedostoina omakirjasto.fi-sivun alareunan Ohjeita ja materiaaleja –linkin takaa. Lisäksi kuva-aineistot löytyvät Museo-osiosta.

Saariston aikamatka -paketteja on kirjastojen käytössä 2 kappaletta. Paketit on tarkoitettu ensisijaisesti kirjastojen omaan seniorityöhön. Toinen paketeista kiertää maakunnan sisäisissä kuljetuksissa Varsinais-Suomessa ja toinen Satakunnassa. Kirjastot voivat varata paketin käyttöönsä merkitsemällä 2 viikon jakson varauskalenteriin (molempien maakuntien varauskalenterit samassa tiedostossa omilla välilehdillään). Paketti jää laina-ajan päätyttyä kellumaan lainaajakirjastoon aina seuraavaan varaukseen asti. Kun oman kirjastosi laina-aika lähenee, ota yhteyttä kirjastoon, jossa paketti on ja pyydä heitä lähettämään paketti kuljetuksessa omaan kirjastoosi.

Tärkeät linkit:

Lisätietoa Saariston aikamatkasta

Varauskalenterit (molempien maakuntien varauskalenterit samassa tiedostossa omilla välilehdillään)

Laatikon sisältö:

  • 1 kpl 3D-esine: suomustusrauta
  • 1 kpl 3D-esine: leikkilehmä
  • 1 kpl suomenkielinen tekstivihko
  • 1 kpl ruotsinkielinen tekstivihko
  • 1 kpl kumilenkki laatikon ympärillä
  • 1 kpl muovipussi 3D-esineille
  • 1 kpl ohjekirje
  • (suomenkielisiä palautelomakkeita)
  • (ruotsinkielisiä palautelomakkeita)

Tarkasta paketin sisältö heti sen saapuessa sekä ennen lähettämistä eteenpäin. Ilmoita heti sähköpostilla osoitteeseen AKE-kirjasto@turku.fi, jos huomaat puutteita! Myös muut pakettiin liittyvät kysymykset ja huomiot voi lähettää samaan osoitteeseen. Voit kysyä Saariston aikamatka -paketista lisätietoja myös Janne Blomqvistilta (janne.blomqvist@turku.fi) ja Terhi Savoselta (terhi.savonen@pori.fi).