02.12.2020

Pakopelisalkku: Robottitehdas

Mitä tapahtuu, kun robottitehtaaseen tulee ohjausjärjestelmän oikosulku ja kiertokäynnille tullut ryhmä jää lukkojen taakse tehtaan näyttelytilaan? Hätäsulkujärjestelmä käynnistyy 45 minuutin kuluttua, jonka jälkeen ovia ei saa enää auki ollenkaan. Ovet on mahdollista saada auki, mutta sitä varten tarvitaan näyttelyyn piilotettu koodi. Ryhmä voi pelastua vain löytämällä koodin ajoissa!

Näin alkaa mediakasvatuksellinen pakopeli, joka tulee lainattavaksi alueen kirjastoihin! Pakopeli on suunnattu kouluryhmille aina 8 luokasta ylöspäin, mutta se sopii mainiosti myös esimerkiksi kirjaston henkilökunnan pelattavaksi. Pulmat keskittyvät ajankohtaisiin mediakasvatuksen kysymyksiin; tekoälyyn, big dataan ja digijalanjälkeen, deepfake – videoihin ja somekupliin.

Pakopelisalkut on toteutetty yhteistyössä Turun AKEn kanssa ja salkut ovat pedagogisiin pakopeleihin erikoistuneen Ääres EduEscapen käsialaa.

Pakopelisalkkuja on kaksi samanlaista, toinen Satakuntaan ja toinen Varsinais-Suomeen. Salkut kelluvat, eli se, jolla salkku on, pitää sitä niin kauan, että joku muu kirjasto pyytää sitä. Katso kalenterista, missä salkku on ollut viimeksi, ja pyydä kyseistä kirjastoa lähettämään!

Pakopelisalkkujen varauskalenteri

Ennen pelin järjestämistä ohjaajan tulee tutustua huolellisesti ohjeistukseen ja salkun sisältöön.
Kaikki pakopelien ohjeet ja pelaamiseen tarvittava aineisto löytyy tästä linkistä.

Koulutustilaisuuden esittelydiat löytyvät tästä:
Joona Koiranen: Robottitehdas-esittely

Kysymykset ja ongelmatilanteet: ota yhteyttä sekä Turun AKEen: AKE-kirjasto@turku.fi että pelin kehittäjään Ääres eduEscapeen: info@aares.fi