10.07.2020

Menneisyyden taikalaatikko

pariskunta

Menneisyyden taikalaatikko on syntynyt osana OmaKirjasto-projektia. Turun museokeskuksen kokoelmia on tehty saavutettavammiksi ja kohderyhmänä ovat asiakkaat, joiden liikkuminen on rajoitettua. Taikalaatikkoa on kehitetty yhteistyössä kotisairaanhoidon kanssa ja asiakkaat ovat saaneet vaikuttaa laatikkoon valittaviin kuviin.

Taikalaatikko sisältää valokuvia menneiltä ajoilta sekä muutamia pienikokoisia museoesineitä 3D-tulosteina. Tarkoituksena on luoda mukavia keskusteluhetkiä ja herättää muistoja. Valokuvat on painettu kestävälle materiaalille.

Laatikot on tarkoitettu kirjastojen omaan seniorityötä tekevien henkilöiden käyttöön. Laatikoita on kaksi kappaletta, toinen kiertää yhteiskuljetuksessa Varsinais-Suomen alueella (Blanka-, Loisto- ja Vaski-kirjastot sekä Somero) ja toinen Satakunnassa (Satakirjastot). Varsinais-Suomen ja Satakunnan laatikoilla on kullakin oma varauskalenteri, johon kirjaston ja sen henkilön nimen sekä ajanjakson merkitsemällä voi laatikon varata käyttöönsä kahdeksi viikoksi kerrallaan.

Kun oman kirjastosi laina-aika lähenee, ota yhteyttä kirjastoon, jossa laatikko on ja pyydä heitä lähettämään se kuljetuksessa omaan kirjastoosi. Laatikko voi laina-ajan päätyttyä jäädä kellumaan lainaajakirjastoon aina seuraavaan varaukseen asti.

Tärkeät linkit:

Laatikon sisältö

Laatikon varaaminen ja käyttöohje

Varsinais-Suomen laatikon varauskalenteri

Satakunnan laatikon varauskalenteri

Tarkasta laatikon sisältö heti sen saapuessa sekä ennen lähettämistä eteenpäin. Ilmoita heti sähköpostilla osoitteeseen AKE-kirjasto@turku.fi, jos huomaat puutteita! Myös muut laatikkoon liittyvät kysymykset ja huomiot voi lähettää samaan osoitteeseen.