8

Joulu

Mediakasvatuspäivä: pelikasvatus

to 8.12.2022·

klo 9:00

-15:00 ·

Teams

Ilmoittaudu viimeistään 2.12.2022

Tule oppimaan pelikasvatuksesta!

Joulukuun perinteinen mediakasvatuspäivä keskittyy tänä vuonna pelikasvatukseen. Päivän aikana kuulemme niin perustietoa peleistä, pelitapahtuman järjestämisestä kuin tunnekasvatuksestakin peleihin liittyen. Pelikasvatuskoulutuksen järjestävät yhteistyössä Lounais-Suomen AKE ja Porin kaupunginkirjaston Kaikki pelissä – pelikasvatusta kirjastoon -hanke.

Päivän aloittaa Pelimuseon tutkija Niklas Nylund kertomalla pelikulttuureista ja pelien kulttuuriperinnöstä, minkä jälkeen Katariina ”Kaapo” Pirilä ja Timo Nevala Kurikan kirjastosta kertovat pelitapahtuman järjestämisestä. Iltapäivällä teemme Mediakasvatuskeskus Metkan työpajoissa tehtäviä peleistä ja tunnekasvatuksesta. Iltapäivän huipentaa pelikasvatuksen tutkija, tutkijatohtori Mikko Meriläisen puheenvuoro nuorten pelaamisesta.

Mediakasvatuspäivä järjestetään Teamsissa torstaina 8.12. klo 9-15. Esitykset nauhoitetaan, joten tallenteen voi katsoa myös jälkikäteen. Ilmoittaudu mediakasvatuspäivään viimeistään perjantaina 2.12. Ilmoittaudu mukaan myös, vaikka katsoisit vain tallenteen, jotta saat linkin siihen.

Aikataulu

9.00 päivän avaus
9.05 Niklas Nylund, Suomen pelimuseo: Pelikulttuureista pelien kulttuuriperinnöksi – historialliset ja nykypäivän pelikulttuurit sekä pelien esittely museoissa ja kirjastoissa
9.50 kahvitauko
10.00 Katariina ”Kaapo” Pirilä ja Timo Nevala, Kurikan kaupunginkirjasto: Pelaaminen on tapahtuma
11-12 lounastauko
12.00 Mediametka: Tunnetaitoja mediahetkiin. Miten puutun pelaamisen yhteydessä esiintyviin haastaviin tilanteisiin ja käsittelen omia tunteitani ja ennakkoluulojani niissä?
13.45 kahvitauko
14.00 Mikko Meriläinen: Kohti pelisivistystä: Johdatus nuorten pelaamiseen
15 koulutus päättyy

Lisätiedot

Maiju Harju, AKE, maiju.harju@turku.fi
Anna Heinonen, Porin kaupunginkirjasto, Kaikki pelissä – pelikasvatusta kirjastoon -hanke, anna.heinonen@pori.fi