Tämän toiveen toteutumista päästään lähemmäksi meidän alueen oman vinkkaripankin avulla.

Vinkkaripankista voivat sellaiset kirjastot, joissa ei ole omaa kirjavinkkaria, pyytää kirjavinkkaria paikan päälle tai etänä vinkkaamaan. Katso listasta, missä ja miten vinkkari voi kiertää, ja ota suoraan yhteyttä vinkkariin, ja hänen esihenkilöönsä. Vinkkarit tarjoavat palvelua muille kirjastoille oman kirjastonsa työtilanteen niin salliessa.

Tarkemmat ohjeet löydät extranetistä kohdasta Materiaalipankki -> Lasten ja nuorten materiaalit -> Tilaa kirjavinkkari

Sivulla on myös valmis sopimus, jonka avulla kirjasto voi ostaa tätä palvelua toiselta kirjastolta.

Varsojen verkosto korostaa, ettei tällä palvelulla haluta polkea kirjavinkkauksen oikeita palkkioita. Kirjavinkkaripankin kautta tilattu vinkkari vinkkaa toisen kunnan koululaisille jo olemassa olevan ja valmistellun kirjapaketin. Jos vinkkari valmistelee kokonaan uuden vinkkauksen, niin siitä kuuluu korvaus hänelle itselleen! Kirjavinkkariyhdistys suosittelee, että korvaus on Lukukeskuksen kirjailijavierailujen mukainen.

Lisätietoja:

Leena Pylkön virkavapauden aikana 20.9.21. – 30.6.22. Maiju Harju, maiju.harju@pori.fi, sekä AKE-kirjasto@turku.fi

Pääsispä jokainen meidän alueen koululainen kirjavinkkaukseen edes kerran!