Työelämän kohtaamiset voivat olla vaikeita, energiaa syöviä ja latistavia – tai energisoivia, innostavia ja tuloksellisia! Tässä haastavassa ajassa empaattinen ja myötätuntoinen asenne itseä ja toisia kohtaan on erityisen tärkeää. Miten psykologinen turvallisuus, leikillisyys ja läheisyys tuodaan työyhteisön erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin?

Työpaikan ”kollektiivinen äly” perustuu vuorovaikutuksen rakentavuuteen – vasta silloin yhteistyön tuloksena voi syntyä jotakin sellaista, mitä kukaan ei olisi yksin voinut saada aikaiseksi! Niinpä kaikki riippuu vuorovaikutuksen laadusta – siitä onko vuorovaikutus rakentavaa vai kilpailevaa, arvostellaanko kaverin ideoita vai arvostetaanko niitä?

Tämä koulutus ei koostu kalvosulkeisista, vaan mukana on paljon toiminnallisuutta. Koulutuspäivän aikana tehdään useita pari- ja pienryhmäharjoitteita, joita puretaan keskustellen. Harjoitukset antavat konkreettisia kokemuksia siitä, miten oma vuorovaikutus näyttäytyy itselle ja muille.

Kouluttajana on Simo Routarinne, joka on kansainvälisesti arvostettu rakentavan vuorovaikutuksen asiantuntija sekä viisas ja hauska kouluttaja.

Käytännön asiat:

  • Koulutus järjestetään Zoom-alustalla (joistakin ennakkotiedoista poiketen tämä ei siis ole lähikoulutus!). Lataa itsellesi etukäteen Zoom-sovellus, jos voit. Jos sovelluksen lataaminen ei ole mahdollista, voit käyttää Zoomia myös verkkoselaimella. Tässä tapauksessa Chrome on paras vaihtoehto.
  • Varustaudu koulutukseen mikrofonilla ja kameralla ja varaa itsellesi rauhallinen paikka, jossa et häiritse muita osallistuessasi harjoitteisiin (esim. avokonttori ei ole paras osallistumispaikka tähän koulutukseen).
  • Koulutukseen ei ole maksimiosallistujamäärä.
  • Koulutusta ei tallenneta.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen viimeistään ti 5.10. tämän linkin kautta.

Lisätiedot: AKE-kirjasto@turku.fi

Empatia ja rakentava vuorovaikutus työelämässä -koulutus torstaina 7.10. klo 9.30–15.30