Turun kirjamessut ovat tänä vuonna perjantaista sunnuntaihin 1.10. – 3.10.2021. Satakunnan ja Varsinais-Suomen kirjastoilla on messuilla oma osastonsa yhdessä kirjastot.fi:n kanssa. Messuosastollamme nostamme esiin kirjastojen musiikkipalveluita ja niiden hyvinvointivaikutuksia. Osastomme teema mukailee kirjamessujen pääteemaa, joka on musiikki.

Kaipaamme kirjastojen osastolle iloiseen joukkoomme nyt messupäivystäjiä! Ilmoittautuminen päivystäjäksi on helppoa: kysyt luvat esimieheltäsi ja merkitset sinulle sopivan ajan suoraan päivystäjien kalenteriin. Merkitse kalenteriin haluamasi vuoron kohdalle nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi messujen aikana ja kirjastosi nimi.

Messujen järjestäminen koronaturvallisesti on haaste, ja asia mietityttää varmasti kaikkia. Vuosi sitten messujen peruminen oli ainoa oikea ratkaisu. Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa, jossa iso osa väestöstä on saanut jo kaksi koronarokotetta. Kesällä on juhlittu festareilla – eikö olisi jo aika päästää kirjojen ystävät kokoontumaan? Messukeskus on sitoutunut luomaan turvallisen tapahtuman ja jos messut todella järjestetään, niin tapahtumaturvallisuuteen kiinnitetään aivan erityisesti huomiota. Riskit pyritään minimoimaan ja toiveissa on, ettei messupäivystys ole yhtään sen riskialttiimpaa kuin kirjaston normaali asiakaspalvelu.

Päivystäjille tiedoksi:

• Päivystäjille on perehdytystilaisuus torstaina 23.9. klo 9-11:00 Turun pääkirjastossa ja etänä Teamsissa. Tilaisuudessa käydään läpi päivystäjän tehtäviä ja messujen käytäntöjä. Osallistuminen ei ole pakollista, mutta suotavaa. Päivystäjät saavat messujen alla myös kirjallista infoa. Päivystystilaisuudesta on etälähetys, mutta paikan päällä saat kahvien lisäksi myös tavata muut päivystäjät livenä. Päivystys tallennetaan, joten voit katsoa sen myös myöhemmin!
  • Jokaisessa vuorossa on kaksi päivystäjää. Lisäksi on hyvä olla muutama henkilö varapäivystäjinä.
  • Päivystysvuorot on jaettu siten, että paikalla ollaan noin ½ tuntia ennen messujen avaamista ja sulkemisen jälkeen on puoli tuntia koneiden ja muiden tavaroiden pois pakkaamiseen.
  • Sunnuntaina messut loppuvat klo 17.00 ja sen jälkeen viimeisen vuoron päivystäjät auttavat tavaroiden pakkaamisessa kuljetusta varten.
  • Päivystäjät eivät tarvitse asiakaskutsua tai messulippua, vaan pääsevät sisään messuesittelijäkortilla.
  • Kirjastot vastaavat oman henkilökuntansa matka- ja palkkakuluista. Kysy siis esimieheltäsi lupa, ennen kuin ilmoittaudut päivystäjäksi.
  • Edustusta kaivataan koko kehittämistoiminnan alueelta Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta!

Messupäivystyksessä on mukava työskennellä, sillä messuvieraat ovat hyväntuulisia ja kirjastosta tykätään kirjamessuilla. Parin tunnin vuoro menee hurauksessa. Sovit messupäivystäjäksi, kunhan olet asiakaspalveluhenkinen ja ystävällinen, aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Ilmoittaudu päivystäjäksi 17.9. mennessä!

P.S. Muistathan, että Sinun tulee sopia mahdollisesta päivystyksestä ja ylityö/viikonlopputyökorvauksista oman esimiehesi kanssa ennen kuin ilmoittaudut päivystäjäksi.

Lisätiedot: AKE-kirjasto@turku.fi

Turun kirjamessut toteutuvat – tule mukaan!