Varsat-kirjastojen vuoden 2021 nuorten kesälukukampanja on Nuorten co-op bingo (K12). Se on suunnattu yli 12-vuotiaille. Kampanjan voi toteuttaa joko kirjastotilassa tai kirjaston Instagram-tilillä tai molemmissa.

Co-op tulee sanasta co-operative ja se viittaa yhteistyöhön. Termiä käytetään kuvaamaan tietokone- ja lautapelejä. Tässäkin tapauksessa co-op viittaa bingon yhteisölliseen pelitapaan.

Kampanjassa täytetään yhtä bingoruudukkoa per kirjasto. Jokainen osallistuja lukee vähintään yhden kirjan ja merkkaa ruudukosta vähintään yhden ruudun. Tavoite on, että kesän loppuun mennessä näistä yksittäisistä osallistumisista on yhdessä muodostunut vähintään yksi bingorivi pysty- tai vaakasuoraan tai vinoon.

Kampanjamateriaalit on laadittu suomeksi ja ruotsiksi. Lue aivan ensiksi tiedosto nimeltä Bingo_osallistumisohjeet kirjastoille. Ohjeista löytyy myös lista kampanjan materiaaleista. Materiaalit ovat Varsojen google drive-kansiossa täällä.

Työryhmän tekemät ohjeet ovat vain suosituksia. Kirjastot saavat muokata ideaa, materiaaleja ja toimintatapoja omaan kirjastoon sopiviksi. Työryhmässä oli jäseniä Kaarinan, Nousiaisten ja Turun kirjastosta.

Työryhmä toivottaa jännittävää bingokesää!

Lisätietoja:
Reetta Kannas, reetta.kannas@turku.fi (yleiset kysymykset kampanjaa koskien), sekä
Jenna Viertola, jenna.viertola@turku.fi (somen käyttöön liittyvät kysymykset)

p.s. Kampanjan materiaaleissa on todella hyvät tekniset ohjeet, joissa vaihe vaiheelta käydään läpi instagramin käyttö. Kannattaa tutustua!

Varsojen oma nuorten kesälukukampanja 2021