Talvilomaviikon materiaalit on julkaistu

Seinäjoen Erte on koonnut yhdessä Celia-kirjaston kanssa talvisen tietokirjapainotteisen vinkki- ja tehtävälistan (haasteen) käyttöösi. Se on suunnattu noin alakouluikäisille lapsille, mutta menee varmasti myös hiukan nuoremmille. Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi Sivupiirin tuottama video, jossa Henriikka Tulivirta vinkkaa kirjoja. Video löytyy ensi viikolla Kirjastokaistalta.

Somesisällöt jaetaan myös Erten Facebookissa, josta voit halutessasi jakaa ne oman kirjaston kanaviin: https://www.facebook.com/Sein%C3%A4joen-erityisteht%C3%A4v%C3%A4-Sein%C3%A4jokis-specialuppdrag-101570074733988

Materiaaleissa on sekä julisteita niille, jotka voivat järjestää kirjastotilassa ohjelmaa, että valmiit some-materiaalit lauseineen ja kuvineen! Kaikki materiaalit laadittu suomeksi ja ruotsiksi. Materiaalit löydät extranetin materiaalipankista. https://ls-kirjastot.fi/portfolio/talvilukukampanja/

Talvi-aineistoja voit käyttää esimerkiksi näin:

1) Fyysiset materiaalit: Tulosta haaste jakoon kirjastoon, laita seinälle juliste. Jos haluat palkita osallistujia, tee lisäksi jakoon arvontalipuke, jonka suorittajat saavat palautettuaan täytetyn esitteen. Tai palkitse jokainen suorittaja pienellä palkinnolla. Mahdolliset palkinnot sinun täytyy hankkia itse.

2) Virtuaalinen vinkkaus: Tee aineistoista viisi erillistä postausta kirjaston someen (ks. valmiit materiaalit) Ne julkaistaan myös Facebookissa erten omilla sivuilla, josta ne on myös helppo jakaa kirjaston omiin kanaviin. Facebookin julkaisu on valmiiksi saavutettava, mutta muista huolehtia muissa kanavissa kuvan alt-teksti kuntoon. On täysin sallittua myös käyttää Erten vinkkejä, mutta omia kuvia tai päinvastoin!
Älä unohda jakaa kanavissasi myös Kirjastokaistan/Sivupiirin Henriikan hienoa videota, sen voi jakaa vaikka loman aluksi.

Aineistoja voit vapaasti käyttää milloin haluat ja miten haluat. Vinkkien tueksi voi tehdä myös vaikkapa kirjanäyttelyitä, mikäli lastenosasto on asiakkaille avoinna.

Kampanjan graafinen ulkoasu on Mikko Cederholmin (Trust) käsialaa. Mukavaa talvilomaviikkoa! Terveisin Seinäjoen Erte

Seinäjoen terveiset ja materiaalit alueelle välitti:
AKE-Varsa Leena Pylkkö

Talvilomaviikon materiaalit on julkaistu