Tänään AKE-etäkahveilla keskusteltiin kirjastoalan koulutuksesta. Vieraana oli Kati Haanpää Turun ammattikorkeakoulusta. Hän kertoi mm. muutoksista Turun AMK:n opintolinjoissa sekä uudesta opintosuunnitelmasta.

Keskusteluissa pidettiin tärkeänä sitä, että opiskelijat saavat sekä opintojen että harjoittelujen kautta mahdollisimman monipuolisen kuvan kirjastoalasta. Monille opiskelijoille tulee kuulemma edelleen yllätyksenä, kuinka paljon asiakaspalvelua kirjastotyöhön sisältyy!

Kati kertoi, että Turun AMK:n päiväopetuksen linja poistuu tulevaisuudessa kokonaan. Sen sijaan on tulossa linja, jolla opinnot suoritetaan kokonaan monimuoto-opintoina. Kontaktiopetusta on noin 2 päivää kuukaudessa. Linjalle haetaan suoraan opiskelemaan kirjastoalaa, mutta ensimmäisenä vuonna opiskellaan myös liiketalouden opintoja kuten markkinointia, taloushallintoa ja kieliä. Kokonaisen korkeakoulututkinnon lisäksi Turun AMK:ssa avoimella puolella voi opiskella myös 60 op:n kirjastoalan diplomiopinnot.

Turun AMK järjestää 19.1. klo 14-16 webinaarin, johon toivotaan mukaan kirjastoväkeä keskustelemaan siitä, miten uuden linjan opintosuunnitelma vastaa alan käytännön tarpeisiin. Ajankohdan voi laittaa kalenteriin jo nyt. Välitämme teille linkin webinaariin myöhemmin!

Kati vinkkasi myös, että hänelle voi laittaa viestiä (kati.haanpaa@turkuamk.fi), jos omaan kirjastoon toivotaan korkeakouluharjoittelijoita. Kati välittää viestin eteenpäin opiskelijoille.

Ajankohtaista kirjastoalan koulutuksesta Lounais-Suomessa