Ilmastolukupiiri leviää ja paisuu

Oletko miettinyt, mitä käytännössä tarkoittaa kirjastoille laissa määritetty tavoite “edistää yhteiskunnallista ja kulttuurista vuoropuhelua”? Ilmastolukupiiri-kampanja pureutuu juuri siihen. Jos kirjastosi haluaa osallistua, vielä ehtii hyvin ilmoittautua mukaan! Ympäri maata on pullahtamassa lukupiirejä kirjastoihin, tehdään tästä yhdessä iso juttu!

Näin kirjastosi voi osallistua:

a) kampanjoimalla (valmiilla kamppismateriaaleilla, eli ei varsinaisesti iso vaiva) ensin vapaaehtoisen löytämiseksi ja sitten lukupiirin markkinoimiseksi

b) päättämällä, että joku omasta porukasta alkaa vetää lukupiiriä ja siinä tapauksessa markkinoidaan sitten pelkästään lukupiiriä (eikä lukupiirin vetämistä vapaaehtoisena)

c) muuntamalla olemassa olevan lukupiirin kampanjan ajaksi ilmastolukupiiriksi

Linkin takaa tarkempia tietoja kampanjasta kirjastot.fi -sivulla.
Asialla on jonkin verran kiire, sillä sivulla kehotetaan ilmoittamaan oman kirjaston yhteyshenkilö 23.10. mennessä.

Terveisin: AKE-ihminen Leena Pylkkö, leena.pylkko@turku.fi

Ilmastolukupiiri leviää ja paisuu