Juttusarjassamme kerrotaan alueen kirjastojen arkikuulumisia. Aakkosten alkupäässä nyt vuorossa Euran kirjasto.

ryhmäkuva
Kuvassa Euran nykyiset työntekijät sekä
yksi eläkkeelle lähtenyt.

Euran kirjastoa ja neljää lähikirjastoa pyörittää kuuden kirjastoammattilaisen joukko. Kun Kiukaisten kirjastossa otettiin syksyllä käyttöön omatoimiaika, voivat kaikki neljä lähikirjastoa tarjota omatoimipalveluja kuntalaisille. Myös koko pääkirjaston omatoimikäyttö tulee lähivuosina vakavaan pohdintaan. Tällä hetkellä pääkirjastossa on jo omatoimikäytössä aula ja lehtisali.

• Yhteistyössä Sataopiston kanssa pystytään vastaamaan kuntalaisten digihätään: digiopastusta järjestetään joka viikko eri teemoilla kirjaston tiloissa
  • Kirjaston oman tapahtumaesitteen julkaiseminen on tuonut ryhtiä tapahtumien markkinointiin ja niiden suunnitteluun.
  • Sadun päivänä toteutuu lapsille prinsessojen ja prinssien päivä
  • Somea tehdään yhdessä kunnan kanssa, jolloin kirjaston toimintaa on myös vahvasti mukana kunnan fb-päivityksissä. Euran kirjasto jakaa ja kommentoi myös paljon valtakunnallista kirjastoasiaa. Kannattaa seurata Euran kirjasto-ja tietopalvelut -tiliä Facebookissa ja Euran_kirjasto :a Instagramissa!

Euran kirjastoa kuvaa hyvin Euran nimikkoeläin, härkälintu. Viiden kirjaston pyörittäminen kuuden kirjastolaisen voimin vaatii nimittäin välillä suorastaan lentämistä. Lisäksi härkälintu on kovaääninen, kuten Euran kirjasto somessa. Välillä kirjastossa tarvitaan härän voimia, ja lintumaisuus unohtuu…

Euran kuulumisia selvitti AKE-ihminen Leena Pylkkö, leena.pylkko@turku.fi

Euran kirjastossa katsotaan toiveikkaasti tulevaan