Mitä kuuluu, Auran kirjasto?

Aloitamme uuden juttusarjan, jossa kuullaan meidän alueen kirjastojen arkisia kuulumisia. Kierroksen aloittaa aakkosten ensimmäinen, eli Aura. Kuulumisia kertovat Tiina Rissanen, Laila Uusitalo sekä Jenna Viertola.

• Keväällä toteutettiin pieni kasvojenkohotus, ja samalla lasten ja nuorten alueet vaihtoivat paikkaa keskenään.
  • Pari vuotta sitten käyttöön otettu palauttava älyhylly on toiminut moitteettomasti ja asiakkaat ovat ottaneet sen ahkerasti käyttöön.
  • Lasten tapahtumista Myyrä ja kala –esitys veti kesällä ennätysyleisön. Kesän alussa lure-party veti oletettua nuorempia osallistujia. Kunnan nuorisotoimi oli vihjaissut, että nuoret ovat uudestaan innostuneet keräämään pokémoneja, mutta kirjaston tapahtuman osallistujat olivat kymmenvuotiaita ja alle.
  • Nuortenraadin mielestä kirjaston viihtyisyyttä voisi lisätä viherkasveilla, ja tätä ideaa onkin lähdetty toteuttamaan istuttamalla pistokkaita.
  • Auran kirjasto käyttää some-suosituksissaan usein bookface-kuvia, kuten tämänkin artikkelin kuvituksesta näkyy.
  • Auran kirjastoon tulossa paikka auki, seuratkaa Auran ilmoittelua!
  • Jos Auran kirjasto olisi joku eläin, se olisi aavikkokettu, pieni ja vikkelä, sopeutumiskykyinen, kaikkiruokainen ja pehmeän pörröinen.

Auran kuulumisia selvitti Turun AKE-ihmisistä Leena Pylkkö, leena.pylkko@turku.fi

Mitä kuuluu, Auran kirjasto?