Turun Messukeskus kertoi aiemmin viime viikolla, että lokakuun 2020 alussa järjestettäväksi ajateltu tapahtuma siirretään uuteen ajankohtaan.

Maanantaina AKE-alueemme johtajien kokouksessa kysyimme kirjastojen kantaa Turun kirjamessujen ajankohtaan. Samaan kyselyyn vastasivat myös muut Kirjamessujen näytteilleasettajat. Kyselyn perusteella tehtiin päätös siirtää kirjamessut lokakuulle 2021 eli ajankohtaan, jota vastanneiden suuri enemmistö puolsi.

Koronapandemian aiheuttamien vaikutusten vuoksi tapahtumaa ei tänä syksynä voida toteuttaa täysipainoisesti ja Turun Kirjamessujen erityiselle luonteelle sopivasti.

Turun Kirjamessut järjestetään seuraavan kerran 1.-3.10.2021 Turun Messukeskuksessa, jolloin kokoonnumme jälleen yhdessä elävien kirjallisten yleisöjen äärelle. Tämän vuoden poikkitaiteelliseksi teemaksi valittu musiikki siirtyy ensi vuoden tapahtuman pääteemaksi. Ajankohtaisteemat julkistetaan vuoden 2021 alussa ja kirjamessujen kanssa samaan ajankohtaan siirtyy myös Turun Ruoka- ja Viinimessut.

Kiitos alueelliselle kirjamessutyöryhmälle tämän vuoden työstä! Palaamme alkuvuodesta messutyöhön ja jalostamme tämän vuoden ideoista ensi vuoden kirjastojen messuosaston!

Turun kirjamessut siirtyvät lokakuuhun 2021