kaksi lasta kirjastossa

Alueen kirjastojen käyttöön on painatettu erä Eeli kirjastossa -selkoesitettä suomeksi ja ruotsiksi.

”Esitteessä kerrotaan selkokielinen tarina Eeli-pojan kirjastoretkestä. Kirjaston tärkeimmät käyttösäännöt tulevat tarinan myötä lukijalle tutuiksi. Esitteen on tarkoitus houkutella kirjastoon erityisesti noin esikouluikäisiä, mutta se soveltuu monenlaisten ja monenikäisten lukijoiden käteen, esimerkiksi maahanmuuttajille.” (Kirjastot.fi:n uutinen 10.1.2018)

Varsojen ryhmässä arvioidaan esitteen käytöstä saatuja kokemuksia tämän vuoden lopussa.

Esitteen painatus on osa alueellisen kehittämistehtävän toteutusta, joten esitteestä ei tule alueen kunnille lisäkuluja.

Kirjastot.fi:n sivuilla olevassa esitteessä on maininta Eepos-kirjastoista, mutta meidän Ake-alueella jaettava versio ei ole sidoksissa mihinkään erityiseen kirjastokimppaan.

Lisätietoja antaa Turun kaupunginkirjastossa

Leena Pylkkö, leena.pylkko@turku.fi, 040 1718167