Mediataitoviikko tulee 10. – 16.2.2020

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Seuraava Mediataitoviikko on 10.-16.2.2020, ja sen järjestää Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI). 

Mediataitoviikolle tuotetuista materiaaleista ja kampanjoista voi saada vinkkejä myös koko vuoden mediakasvatustyöhön. Kaikki ovat maksuttomasti saatavilla ja suurin osa pysyy käytössä ympärivuotisesti myös Mediataitoviikon jälkeen: https://www.mediataitoviikko.fi/materiaalit/

Löydät lisää materiaalia mediakasvatukseen Mediataitokoulusta.  

Miksi mediataitoviikko?

Elämme parhaillaan mediakulttuurin aikakautta, jossa mediataidoista on tullut keskeinen osa kansalaisen perustaitoja. Niin kouluissa, kotona kuin muillakin kasvatuksen ja sivistyksen alueilla on lisääntynyt tarve mediakasvatukseen. Taitavaksi ja vastuulliseksi mediankäyttäjäksi ei tulla useinkaan itsekseen, vaan osana yhteisöä ja kasvatuksen avulla.

Mediakasvatukselle omistetun teemaviikon avulla saamme paremmin näkymään sitä työtä, jota eri organisaatioissa, järjestöissä ja yrityksissä tehdään ympäri vuoden mediakasvatuksen edistämiseksi. Kampanjoilla ja tempauksilla voidaan puolestaan tarttua ajankohtaisiin teemoihin, joista koulut, päiväkodit, kirjastot ja muut Mediataitoviikkoon osallistuvat tahot voivat valita itselleen läheisen ja hyödyllisen aiheen.

Mediataitoviikko tulee 10. – 16.2.2020