Huittisten kirjastolla on hyvät tilat sekä pääkirjastossa Huittisissa että Vampulan lähikirjastossa. Vaikka tiloissa on mukavasti väljyyttä, myös kokoelmat ovat runsaat (Huittisissa 12,08 nidettä ja suomalaisissa kirjastoissa keskimäärin 6,28 nidettä/as.). Kokoelmia on nyt alettu laajentamaan liikuntavälineistön ja AV-aineiston osalta, ottamalla uusiksi lainattaviksi tuotteiksi 4K-elokuvia, XBOX One ja Nintendo Switch -konsolipelejä sekä frisbeegolf-kiekkoja, sisäcurling-välineistöä, lumikenkiä ja naisten sm-tason lentopallojoukkueen kausikortteja.

Pääkirjaston yhteydessä sijaitseva entinen kirjastoauton talli on muutettu toiminta- ja tapahtumatilaksi, jota käytetään nuorisopalveluiden kanssa yhteistyössä. Tilasta löytyy ajantasainen äänentoistolaitteisto sekä valaistusjärjestelmä, joka mahdollistaa mm. laadukkaiden musiikkitapahtumien järjestämisen.

Huittisten pääkirjaston välittömässä läheisyydessä sijaitsevat eskari, alakoulu, yläkoulu, lukio ja vanhusten palvelutalo. Myös Vampulan lähikirjaston vieressä on päiväkoti ja koulu. Yhdestä kyläkoulusta tulee viikottain bussikuljetus pääkirjastolle, jonka ansiosta koululaiset pääsevät käymään kirjastossa ja uimahallissa.

Huittisten johtajaksi tänä vuonna tullut Jan-Erik Ylitalo kehuu kirjastonsa henkilökuntaa kokeneeksii ja ammattitaitoiseksi. Tämä näkyy lastenkirjasto- ja koulukirjastotyön ohella myös tapahtuma- ja näyttelytoiminnassa. Vuonna 2018 Huittisten pää- ja lähikirjastossa tapahtumien osallistujamäärä 1000 asukasta kohti oli 330,66 as. kun se maamme kirjastoissa keskimäärin oli 169,83 as. Henkilökuntaa pää- ja lähikirjastossa on vakinaiset ja määräaikaiset yhteen laskien 5-8 hlö ajankohdasta riippuen.

Resursseihin nähden lastenkirjasto- ja koulukirjastotyö on erinomaisella tolalla. Myös pääkirjaston viereisessä vanhusten palvelutalossa käydään kahdesti viikossa. Vanhuksille ja muistisairaille käydään lukemassa kirjoja.

Jos ylimääräistä resurssia nykyisen lisäksi olisi mahdollista saada, niin kirjasto satsaisi ikäihmisten palveluiden laajentamiseen laitosten ulkopuolelle. Kirjastolle otettaisiin esim. 10 kotipalveluasiakasta, joille toimitettaisiin määrätyin väliajoin heidän toivomaansa kirjastoaineistoa suoraan kotiin kerran kuukaudessa tai sopimuksen mukaan.

Vierailu Huittisten kirjastoon