Toteutimme tänä syksynä toista kertaa osaston Turun kirjamessuille koko AKE-alueemme yleisten kirjastojen voimin. Satakunnan ja Varsinais-Suomen yhteisellä osastolla saattoi tutustua kirjallisuuteen ilmastonmuutoksesta sekä kirjastojen lainattaviin esineisiin. Messuosastolta pystyi poimimaan mukaansa kirjanmerkkejä, valikoimaluettelon sekä karkkia.

Osastolla oli myös kilpailu messuvieraille. Kilpailuun tuli 962 vastausta, joka on noin 200 enemmän kuin viime vuonna. Arvomme kilpailun voittajat vielä tämän viikon aikana.

Osastomme kilpailussa kysyimme messuvierailta, mitä he haluaisivat lainata kirjastosta. Toiveena oli erityisesti saada uusia ideoita lainattavista esineistä. Eräs messuilla esitetty toive oli hankkia kirjastoihin asiakkaille lainattavaksi urheiluliigojen kausikortteja. Onnekkaan yhteensattuman kautta toive pystyttiin toteuttamaan samantien! Ainakin Turun ja Raision kirjastot ovat aloittaneet kausikorttien lainaamisen.

Osallistuimme koululaisperjantain Suunnista kirjaan -tapahtumaan, ja perjantaina osastolla riitti vilskettä toisen asteen opiskelijoiden toimesta. Lauantai oli messujen vilkkain päivä ja silloin myös osastolla riitti tungosta. Sunnuntaina messuhallissa oli väljempää, mutta silloin messuvierailla oli myös enemmän tilaa ja aikaa tutustua mm. osastollamme esillä olleisiin lainattaviin esineisiin.

Osastolla yhteistyökumppanimme oli kirjastot.fi, joka esitteli valtakunnallisia palveluja messuvieraille.

Kiitokset kirjamessuosastomme päivystäjille sekä kirjamessutyöryhmälle! Kiitos myös osastolle esineitä lainanneille kirjastoille sekä kaikille osaston toteutukseen osallistuneille!

Kirjamessut 2019 olivat vilkas ja iloinen tapahtuma!