Kirjastohakemiston ylläpitoliittymä uudistunut – tärkeää tietoa aukioloaikojen viemisestä

Kirjastohakemiston ylläpitoliittymä on juuri päivitetty uuteen versioon. Muutoksia on tullut etenkin omatoimikirjastojen aukioloaikojen viemiseen.

Tähän asti omatoimiajat on tallennettu omiksi jaksoiksi ja henkilökunta paikalla –aukiolot omiksi jaksoiksi. Nyt molemmat voi ja pitää laittaa samaan jaksoon, eli jokaisen päivän kohdalle tulee omille riveilleen kirjata eriteltynä ajat, jolloin kirjasto on auki omatoimisesti ja ajat, jolloin henkilökunta on paikalla. Sama koskee poikkeusjaksoja.

Kirjastohakemiston tiedot näkyvät suoraan mm. Vaski-verkkokirjastossa (Finna). Tässä on havaittu päivityksen jälkeen jonkin verran ongelmia, joita ollaan parhaillaan selvittämässä ja korjaamassa. Etenkin omatoimikirjastojen aukioloaikojen näkyminen Finnassa ei toimi kunnolla, kun tiedot on viety päivitetyllä järjestelmällä. Jos kirjastonne tiedot on itsenäisyyspäivän, joulun ja uuden vuoden osalta ehditty viemään vanhalla Kirjastohakemiston järjestelmällä, ei kannata vielä koskea tietoihin. Jos poikkeusjaksot ovat vielä viemättä, voi tässä kohtaa tulla ongelmia. Toivottavasti vika saadaan pian korjattua ja tiedot näkyvät taas oikein. Jos/kun saamme uutta tietoa, laitamme tästä tiedotteen extranettiin.

Tarkemmat tiedot Kifin tiedotteessa 22.11. 2018