Turun Kirjamessut on tietenkin parasta paikan päällä, mutta tänä vuonna tunnelmaan pääsee myös verkon kautta. Kirjastokaista suoralähettää kirjailijahaastatteluja perjantaina 5.10. ja lauantaina 6.10. Suoralähetettävät haastattelut eivät kuulu varsinaiseen messuohjelmaan, vaan Kirjastokaistalla on oma lava messukeskuksen sisäänkäyntiaulassa. Joukko messuilla esiintyviä kirjailijoita saapuu suoralähetyslavalle, ja sitä kautta kuka tahansa paikasta riippumatta pääsee mukaan messutunnelmaan.

Sekä perjantaina että lauantaina lähetetään aamupäivä- ja iltapäivälähetykset, joiden aikana esitetään haastatteluja niin kauno- kuin tietokirjallisuudenkin puolelta. Mukana on uudempia tulokkaita ja jo mittavan tuotannon luoneita kirjailijoita. Turun Kirjamessuilla haastateltavien kirjailijoiden nimet ja lähetysaikataulut löydät Kirjastokaistalta.

Suoralähetyksiä voi seurata osoitteesta www.kirjastokaista/live. Suoralähetykset saa laittaa yleisön katsottavaksi vapaasti myös kirjastoissa, kirjakaupoissa ja kaikissa muissakin aiheelle otollisissa paikoissa.

Turun Kirjamessuilta suoralähetettävien haastattelujen lisäksi luvassa on ennakkoon kirjailijoiden kanssa tehtyjä haastatteluja. Myös ennakkoon julkaistavissa haastatteluissa on mukana mielenkiintoisia kirjailijoita ja teoksia, sillä mukana ovat Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Mauri Kunnas, Riikka Pulkkinen, Anja Snellman, Antti Tuomainen ja Saara Turunen.

Sekä ennakkoon tehdyt haastattelut että messuilta suoralähetettävät haastattelut julkaistaan myös myöhemmin katsottaviksi. Ennakkoon tehtyjen haastattelujen julkaisut ovat jo alkaneet, joten kannattaa käydä tutkimassa Kirjastokaistalta ja Kirjastokaistan Facebookista. Näitä haastatteluja, kuten kaikkea muutakin Kirjastokaistan tuottantoa, saa jakaa, upottaa ja näyttää vapaasti.

Mukana yhteistyössä Kirjastokaistan kanssa ovat Kirjasampo ja Turun Kirjamessut.

Tervetuloa mielenkiintoisten kirjailijahaastattelujen pariin!

Kaksikymmentä haastattelua suorana Turun Kirjamessuilta
Merkitty: