Lasten kesälukukampanja käynnistyy Sommarens läskampanj för barn börjar

Varsinais-Suomessa jo perinteinen lasten kesälukukampanja toteutetaan tänä vuonna myös monissa Satakunnan kirjastoissa. Kirjastoihin on viritetty lukevan lukin verkkoja. Sitä mukaa, kun lapset lukevat kirjoja, lisääntyy sato lukin verkossa. Kampanjaan voi osallistua myös kuuntelemalla kirjan, koska näin kirjastot haluavat edistää perheiden ääneen lukemista. Myös kuuntelemalla äänikirjoja tai Celia-kirjaston aineistoja voi osallistua kampanjaan.

Kesän lopussa lukijoita palkitaan. Osallistumissäännöt ja verkon toteutus vaihtelee kirjastoittain.

Den traditionella sommarkampanjen drar igång i Egentliga Finlands och i år även i Satakuntas bibliotek. Biblioteken har satt upp spindelnät åt en bokälskande spindel, och skörden i spindelns nät växer ju mer barnen läser. Man kan delta även genom att lyssna på böcker, då biblioteken även vill främja högläsning i familjerna. Att lyssna på ljudböcker eller på Celia-bibliotekets material går också bra.

I slutet av sommaren delas det ut priser bland deltagarna. Nätets förverkligande och deltagarreglerna varierar från bibliotek till bibliotek.

Lisätietoja Varsojen verkoston suunnittelemasta kampanjasta, mer info: Leena Pylkkö, leena.pylkko@turku.fi, 044 907 2826.

Kampanjan graafinen ilme on raisiolaisen kirjastolaisen Johanna Taskisen käsialaa.

Lasten kesälukukampanja käynnistyy Sommarens läskampanj för barn börjar