Hankkeen ensimmäinen osa on valmis. Artesaaniopiskelijat Liise Saari ja Heli Yli-Antola, sekä nukketeatterintekijä Kerttu Aaltonen laativat materiaalit kuuteen satusalkkuun, joilla voi pitää kiehtovia satutunteja. Salkuissa on satuhahmoja, kankaita, jänniä tavaroita, loruja, leikki-ja askarteluvinkkejä, sekä aiheeseen liittyviä kirjavinkkejä. Salkut on tarkoitettu kirjastojen omaan käyttöön, niitä ei siis lainata päiväkodeille tai asiakkaille. Salkkujen aiheet ovat (linkki vie tarkempaan kuvaukseen):
Noidat / häxor
Eläimet / djur (kalat sekä kotimaiset metsän eläimet)
Synttärit, juhlat / födelsedagar
Kummitukset, pelot / rädslor, spöken
Merirosvot / sjörövare
Kuninkaalliset / prinsessor och prinsar

Aluksi salkut kiertävät Varsinais-Suomen kirjastoissa. Salkkuhankkeeseen liittyy myös yhteistyömatka Porvooseen 30. – 31. lokakuuta. Matkan aikana kirjastolaisilla on myös mahdollisuus päästä käyttämään salkkujen materiaaleja. Matkasta tulee lisätietoa myöhemmin! Syyskauden lopulla salkut siirtyvät Satakuntaan, jossa ne voivat liikkua sisäisissä kuljetuksissa.
Salkut varataan merkkaamalla varaus kalenteriin, ja ottamalla yhteyttä siihen kirjastoon, jolla salkku on viimeksi ollut käytössä: https://bit.ly/2L66pXn

Tässä vielä tarkempia ohjeita varaamiseen.

Salkut kelluvat, eli se, jolla salkku on, pitää sitä niin kauan, että joku muu kirjasto pyytää sitä. Syksyn satutunteja varten kannattaa salkku varata jo nyt! Koska salkkujen aloituspaikka on Turun pääkirjasto, ensimmäinen varaus tehdään sähköpostiin leena.pylkko@turku.fi

Projektets första del är klar! I projektet gjordes 6 väskor med material för fascinerande sagostunder: sagofigurer, tyger, prylar, rim, lek-och pysseltips och relaterade boktips. Väskorna är avsedda för bibliotekens eget bruk och lånas alltså inte till daghem eller kunder.

Kolla väskornas innehåll i listan ovan.

Väskorna cirkulerar till en början i Egentliga Finlands bibliotek. I projektet ingår också en resa till Borgå från 30 till 31 oktober. Under resan har biblioteksfolk också möjlighet att använda sagoväskorna. Mer information om resan publiceras senare! I slutet av hösten kommer väskorna att flytta till Satakunta, där de kan cirkulera med interna transporter.

Väskorna bokas genom att göra en bokning i kalendern: https://bit.ly/2L66pXn

Sedan ska biblioteket som senast använt väskan kontaktas. Eftersom väskorna startar från Åbo stadsbibliotek, görs den första bokningen till leena.pylkko@turku.fi

Väskorna flyter, dvs. biblioteket behåller väskan tills något annat bibliotek ber att få den. Boka redan en sagoväska till höstens sagostunder!

Mer info / lisätietoja:
Leena Pylkkö, leena.pylkko@turku.fi
projektisuunnittelija | projektplanerare
tel. 044-907 2826

Satusalkut ovat valmiit, varaa omasi! Sagoväskorna är klara, börja boka nu!