Sukellus tulevaisuuden kirjastoon – työpajat Turun pääkirjastossa 8. – 9.9.2016

Turun kaupunginkirjasto on kolmen vuoden ajan toteuttanut kansainvälisiä kumppanuushankkeita, joiden tarkoituksena on ollut löytää Turun kirjastotyöhön uusia ideoita, näkökulmia ja tapoja toimia. Näissä projekteissa on kehitetty muun muassa luovaa lukutaitoa ja lukuintoa kasvattavia menetelmiä erilaisia monilukutaidon elementtejä ja nykyteknologian tarjoamia mahdollisuuksia hyväksikäyttäen.

Kirjastoissamme on valtavasti osaamista ja potentiaalia kehittämistyöhön. Projektien puitteissa onkin mietitty keinoja, joilla niin kirjastojen henkilökuntaa kuin yhteistyökumppaneitakin kannustetaan mukaan yhteiseen kehitystyöhön sekä jakamaan osaamistaan. Kirjastojen tärkein voimavara ovat ihmiset: henkilökunta, asiakkaat sekä kirjaston yhteistyökumppanit. Näin ollen sekä kansallisella että kansainvälisellä yhteistyöllä on ensisijaisesti tarkoitus rohkaista ihmisiä vaikuttamaan omaan työhönsä vahvuuksillaan ja tietotaidoillaan, sekä tuomaan omat voimavaransa yhteiseksi hyödyksi. Yhteistyön avulla on mahdollista lisätä resursseja, erityisesti uudistumiseen liittyen.

Pohjoismaisen ministerineuvoston Nordplus Adult -ohjelman rahoittama CreaDream Forum in Library päättyy syyskuun lopussa ja projektin päätteeksi Turun pääkirjaston Studiossa järjestetään 8. – 9.9.2016 kello 9.30 – 16.00 Sukellus tulevaisuuden kirjastoon -työpaja, jonka tarkoituksena on jakaa projektin aikana syntyneitä hyviä käytäntöjä sekä ideoida ja suunnitella tulevaa toimintaa ja mahdollista uutta projektia vuosille 2017 – 2018. Mukana työpajassa ovat myös Turun projektikumppaneiden edustajat Tallinnan keskuskirjastosta ja latvialaisesta Valmieran kirjastosta, joten keskustelu tilaisuuksissa käydään pääosin englannin kielellä.

Työpajojen ohjelma muodostuu neljästä itsenäisestä osuudesta, jotka ovat sidoksissa toisiinsa. Näin ollen osallistua voi joko kokonaisuuteen tai vain joihinkin osioihin.

1. Torstai 8.9. kello 9.30 – 12.00                   Intoa ja ideoita – kokeiluja ja kokemuksia
  2. Torstai 8.9. kello 13.00 – 16.00                 Kannustusta uusiin työtapoihin
  3. Perjantai 9.9. kello 9.30 – 12.00               Ajatukset avoimina
  4. Perjantai 9.9. kello 13.00 – 15.30             Joukkokukoistusta kirjastossa

Tarkempi ohjelma tästä.

Lisätiedot sekä ilmoittautumiset esimiehen luvalla 31.8.2016 mennessä s-postitse susanna.kolehmainen@turku.fi. Ilmoitathan, mihin osioon/osioihin olet osallistumassa sekä mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tarjoilun järjestämistä varten. Kokopäiväisille osallistujille tarjotaan aamu- ja iltapäiväkahvin lisäksi myös lounas.

Tervetuloa keskustelemaan ja tuomaan oma panoksesi tulevaisuuden kirjaston luomiseen!

Sukellus tulevaisuuden kirjastoon – työpajat Turun pääkirjastossa 8. – 9.9.2016
Merkitty: