Kriittinen teknologiakasvatus, koulutus 5.4.

Maakuntakirjasto järjestää tiistaina 5.4. klo 9-15.45 koulutuksen Kriittinen teknologiakasvatus aikuisten mediakasvatuksena. Koulutuspäivän vetäjänä toimii Minna Saariketo Tampereen yliopistosta.

Koulutuksessa pohditaan ja ideoidaan aikuisten mediakasvatusta kirjastoissa teknologiakasvatuksen näkökulmasta. Koulutuspäivä rakentuu keskusteluista, harjoituksista ja ryhmätöistä.

Koulutuksessa teknologiakasvatusta lähestytään tarkastelemalla kriittisesti tietoteknistynyttä yhteiskuntaamme ohjelmistojen ja niiden toimintalogiikan näkökulmasta. Kirjastonkin kannalta ajankohtaisia mediakasvatuksen teemoja ovat digitaalisten ympäristöjen, tietokantojen ja laitteiden suunnittelua ohjaavat intressit, arvot ja ideologiat. Koulutuksessa käsitellään myös kysymyksiä teknologian luomista ja ylläpitämistä valtasuhteista sekä teknologian toivotusta roolista osana arkea ja yhteiskuntaa. Kriittisen teknologiakasvatuksen tavoitteena on kehittää sellaista ymmärrystä teknologiasta, joka mahdollistaa vaihtoehtojen kuvittelemisen ja luomisen.

Kouluttaja Minna Saariketo on pyytänyt koulutukseen osallistujia vastaamaan muutamaan ennakkokysymykseen. Ennakkokysymyksiin pääset vastaamaan ilmoittautumisen yhteydessä. Koulutuspäivän ohjelma tarkentuu vastausten perusteella. Saadaksesi täyden hyödyn koulutuksesta, vastaathan siis myös ennakkokysymyksiin!

Ilmoittautuminen viimeistään 31.3. klo 16.

Lisätietoja: Anne Heino, anne.ma.heino@turku.fi, 044 907 2932

Kriittinen teknologiakasvatus, koulutus 5.4.

Hakutulokset “Kriittinen teknologiakasvatus, koulutus 5.4.