Ensi viikon perjantaina 9.11. vietettävän Kaamosyön koko ohjelma on julkistettu. Turun pääkirjaston suurtapahtuman lisäksi Kaamosyö järjestetään seitsemässä Vaski-kirjastossa.

Turussa Kaamosyön kantavana kirjallisena teemana toimii tietokirjallisuus. Tietokirjailijoita ja toimittajia tavataan eri puolilla pääkirjastoa klo 16.30–21.30. Esittelyssä ovat muun muassa Elina Teerijoen kirja Kaupunginosien Turku ja Ari Väntäsen Michael Monroe -elämäkerta. Erillinen Kirjavinkkikioski on auki klo 17–20.

Senioreita ja perheen pienimpiä houkutellaan kirjastoon alkuillasta yhteislaululla ja varjoteatterilla. TIP-Connectionin meren syvyyksiin sukeltavan varjoteatteriesityksen jälkeen lapset voivat rakentaa pajassa oman varjonukkensa.

Musiikki soi useissa konserteissa klo 19–23.30. Tunnelmanluojina toimivat ahvenanmaalainen kanteleensoittaja Stäni Steinbock, elektrofolkia soittava virolainen Pastacas ja musiikkikirjaston omat DJ:t. Illan hämärtyessä ääneen pääsevät tiibetiläiset kattilat ja yön huipentaa turkulainen indiebändi Burning Hearts.

Turun pääkirjaston ohjelma alkaa klo 11.30 ja jatkuu aina puoleenyöhön asti. Myös Café Sirius on auki klo 24 saakka.

Kaamosyön ohjelma Turun pääkirjastossa

Villasukilla koreasti Laitilassa, pelaten Paimiossa

Kaamosyö järjestetään 9.11. myös Laitilan, Liedon, Littoisten, Paimion ja Raision kirjastoissa. Kustavin ja Taivassalon kirjastot toteuttavat omat Kaamostapahtumansa 21.11.

Laitilassa kirjasto pidetään auki klo 21.30 asti, luvassa on Rami Rafaelin ja Tuula Amberlan säestämät villasukkatanssit. Myös Paimion kirjasto on auki tavallista pidempään. Siellä kaamosta selätetään pelaamalla. Raision pääkirjastoon kohoaa kummitusteltta, Littoisissa Kotimäen koulun alakoululaiset pääsevät yökirjastoon ja Liedon kirjasto järjestää ohjelmaa ikäihmisille Palvelutalo Priimassa.

Turku 2011 -ohjelman ja Lukulampun valossa -hankkeen osaksi kehitetty Kaamostapahtuma järjestetään myös Rovaniemen kaupunginkirjastossa.

Kaamostapahtumat Vaski-kirjastoissa ja Rovaniemellä

Kaamosyönä ohjelmaa ympäri Varsinais-Suomen