Celia-kirjasto tarjoaa monipuolisia palveluita kaikille kirjastoille, joilla on lukemisesteisiä asiakkaita.Tiesitkö jo, että nämä Celiaa koskevat väittämät eivät pidä paikkaansa:

Celia palvelee vain näkövammaisia: väärin!

Celia-kirjasto palvee kaikkia, joille painetun tekstin lukeminen on hankalaa. Näkövamman lisäksi syy voi olla esim. luki-tai oppimisvaikeus, ikänäkö, lihassairaus tai afasia.

Celian asiakkuus vaatii lääkärinlausunnon: väärin!

Celian asiakkuuteen tarvittavan suosituksen voi kirjoittaa kuka tahansa terveydenhuoltoalan asiantuntija,esim. sairaan-tai lähihoitaja. Luki- tai oppimisvaikeuksiselle suosituksen voi antaa erityisopettaja. Kätevimmin asiakkaaksi ilmoittaudutaan Celian verkkolomakkeen kautta.

Kirjasto voi lainata Celian kirjoja eteenpäin kaikille asiakkailleen: väärin!

Celian äänikirjat tuotetaan julkisin varoin. Siksi niiden käyttöoikeus on rajattu tekijänoikeuslain 17. pykälän nojalla ainoastaan lukemisesteisiä käyttäjiä varten.

Celian kirjoja voi kuunnella vain erityisillä kuuntelulaitteilla: väärin!

Celian äänikirjat ovat mp3-tiedostoja, ja niitä voi kuunnella kaikilla näitä tiedostoja toistavilla laitteilla. Omalle tietokoneelle voi asentaa ilmaisen kuunteluohjelman.

Celiasta voi vain lainata kirjoja: väärin!

Celia-kirjasto valmistaa ja myy peruskoulun, lukion ja ammattioppilaitosten oppikirjoja. Myös kirjastot voivat ostaa niitä kokoelmiinsa ja lainata eteenpäin lukemisesteisille peruskoululaisille, lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Kirjoja myy Oppari-verkkokauppa.

Lue lisää osoitteesta http://www.celia.fi/

Viisi virheväittämää Celia-kirjastosta!