Hei maakuntakirjastot ja muut!

Olemme kaukopalvelussa huomanneet, että HelMet-verkkokirjaston kaukolainoissa taitaa olla vielä joitakin epäselvyyksiä. Viime elokuusta lähtienhän myös kaukolainatilaukset on voinut tehdä suoraan HelMet-verkkokirjastoon, kun aikaisemmin vain uusiminen oli mahdollista.

HelMet- verkkokirjaston kaukopalvelu on keskitetty Helsingin Pasilan kirjastoon – lähettävää kaukopalvelua ei siis enää ole Espoossa, Vantaalla tai Kauniaisissa. Siksipä myös noutopaikaksi pitää valita aina Pasilan kirjasto – oli haluttu tavara sitten Kalliossa, Myyrmäessä, Sellossa tai missä tahansa HelMet-kirjastossa. Pasila on jo valmiiksi kaukopalvelukirjastojen oletusnoutopaikka, joten mitään siis ei pidä muuttaa pudotusvalikossa.

Tällä tavoin varauksen käsittely sujuu kuten pitääkin ja saatte tilaamanne aineiston mahdollisimman nopeasti.

Voitte seurata tilauksianne omista asiakastiedoistanne.  Muistakaa myös uusia lainanne ajoissa! Kaukolainoja koskevat samat ehdot kuin muitakin eli lainan voi uusia korkeintaan kolme kertaa jos siihen ei ole varausta.

HelMet-verkkokirjaston asiakastunnukset saatte Helsingin kaupunginkirjaston kaukopalvelusta.

Monikielisen kirjaston siirtokokoelmat tilataan edelleen sähköpostilla.

Valintaa helpottaa, jos voitte yksilöidä tilauksia sen verran, että tiedämme esim. minkä ikäisille lapsille kirjoja halutaan tai onko asiakkailla erikoistoiveita jne.

Siirtokokoelmien laina-aika on 3 -6 kk ja näiden suhteen toivomme, että uusimisen sijasta mieluummin palautatte kokoelman ja saatte sitten uutta tavaraa tilalle. Tilauksia  tulee joka puolelta Suomea ja toisinaan käy niin, että jollain kielellä ei löydykään tarpeeksi lähetettävää. Siispä olisi mukavaa jos kokoelmat kiertäisivät jokseenkin joutuisasti.

Myös sanomalehtien mikrofilmitilaukset ja artikkelikopiot tilataan edelleen sähköpostilla.

Ja jos tulee ongelmia niin aina voitte kysellä lisätietoja!

kaukopalvelu@hel.fi

Helena Wendt p. 09 31085432

Pirkko Sarkimaa p. 09 31085433

Maakuntakirjastot: välittäisittekö tämän viestin eteenpäin alueenne kirjastoille – kiitos!

Kevätterveisin

Pirkko Sarkimaa